Salmonella w papryce. GIS wycofuje produkt

Główny Inspektorat Sanitarny informuje o wycofaniu „papryki słodkiej mielonej” wyprodukowanej przez CARUM. Wykryto w niej salmonellę.

fot.GIS

Chodzi o numer partii 10 2021/1143. Produkt pochodzi z Hiszpanii. Producentem jest CARUM Sp. J. ul. Ogrodowa 42, 42-231 Cykarzew Północny.

W trakcie kontroli w CARUM wykryto salmonelle w próbkach papryki słodkiej mielonej w opakowaniach 20g i 25g.

„Pałeczki salmonelli mogą przeżyć nawet po długotrwałym przechowywaniu suchego produktu, a po spożyciu przez człowieka zanieczyszczonej żywności wywołać zatrucie pokarmowe. W razie wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego należy jak najszybciej skontaktować się z lekarzem” – zaleca GIS

Copyright © 2019 krakowwpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Powered by BLUEICE