Uwaga groźna bakteria! Produkt w Biedronce, Lidlu, Selgrosie, a nawet McDonaldzie!

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany przez producenta, że w badaniach kontrolnych produktów zawierających rukolę wykryto salmonellę.

Fot. Domena publiczna / Kraków w Pigułce

Zgodnie z wewnętrznymi procedurami Eisberg Sp. z o.o. uruchomiła akcję wycofania towaru od Klientów, do których wysłane zostały ww. partie produktów.

Odbiorcami wycofywanych produktów były m.in. podmioty: Jeronimo Martins Polska S.A., Lidl Sp. z o.o. sp.k., McDonald’s, SCA PR Polska Sp. z o.o., Transgourmet Polska Sp. z o.o.

Wszystkie markety wycofują produkt z obrotu, a McDonald poinformował, że „Niezwłocznie po otrzymaniu informacji od producenta, produkty z dodatkiem rukoli z wadliwych partii zostały wycofane i poddane utylizacji. Produkty z dodatkiem rukoli z wymienionych partii były sprzedawane w dniach 27 sierpnia – 2 września”.

Nazwa produktu Numer partii
Rukola 100 g 01.09.2020
Rukola 100 g 02.09.2020
Rukola 100 g 03.09.2020
Rukola 100 g 04.09.2020
Rukola 100 g 05.09.2020
Rukola 100 g 06.09.2020
Mix z rukolą duopack 2x50g 31.08.2020
Mix z rukolą duopack 2x50g 03.09.2020
Mix z rukolą duopack 2x50g 04.09.2020
Mix z rukolą duopack 2x50g 05.09.2020
Mix z rukolą duopack 2x50g 06.09.2020
Mix z rukolą duopack 2x50g 07.09.2020
Mix z rukolą 140g 31.08.2020
Mix z rukolą 140g 02.09.2020
Mix z rukolą 140g 03.09.2020
Mix z rukolą 140g 04.09.2020
Mix z rukolą 140g 05.09.2020
Mix z rukolą 140g 06.09.2020
Mix z rukolą 140g 07.09.2020
Mix z burakiem 570g 01.09.2020
Mix z burakiem 570g 03.09.2020
Mix z burakiem 570g 04.09.2020
Mix z burakiem 570g 05.09.2020
Rukola 500 g 30.08.2020
Toscana 500 g 31.08.2020
Toscana 500 g 03.09.2020
Toscana 170 g 31.08.2020
Toscana 170 g 03.09.2020
Toscana 170 g 04.09.2020
Rukola 500 g (niemyta) 3502
Adres wydawcy i właściciela portalu: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa.
Copyright © 2023 krakowwpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Adres wydawcy: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa. Kontakt: [email protected]