Uwaga! Salmonella w kale kur. Ryzyko zakażenia jaj

 Inspekcja Weterynaryjna poinformowała o wykryciu bakterii Salmonella Enteritidis w próbkach kału pobranych na fermie kur niosek o weterynaryjnym numerze identyfikacyjnym (WNI) 26111313, co skutkowało nakazem wycofania jaj konsumpcyjnych z obrotu w związku z ryzykiem zakażenia jaj tymi bakteriami.

Fot. Kraków w Pigułce

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt – Jaja

Oznaczenie na skorupce – 3PL 26111313

Numery partii/ data przydatności do spożycia:

nr partii / data przydatności do spożycia: 30.09.2020

nr partii / data przydatności do spożycia: 01.10.2020

nr partii / data przydatności do spożycia: 02.10.2020

nr partii / data przydatności do spożycia: 03.10.2020

nr partii / data przydatności do spożycia: 04.10.2020

nr partii / data przydatności do spożycia: 05.10.2020

nr partii / data przydatności do spożycia: 06.10.2020

Producent – Gospodarstwo Rolne Ferma Drobiu Tomasz Niewczas Tychów Nowy 60, 27 – 220 Mirzec, WNI 26111313

Dystrybutor: Zakład pakowania jaj – Zakład Pakowania Jaj Fermy Drobiu Niewczas Tomasz Niewczas Tychów Nowy 60, 27 – 220 Mirzec WNI 26115902

Adres wydawcy i właściciela portalu: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa.
Copyright © 2023 krakowwpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Adres wydawcy: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa. Kontakt: [email protected]