Magda Gessler tłumaczy co jest w rosole za 50 zł. Skąd taka cena?
Magda Gessler udzieliła wywiadu „Gazecie Wyborczej” w którym wyjawiła czemu litr rosołu w jej restauracji kosztuje aż 50 zł. Zdaniem restauratorki jest to uczciwa cena, która adekwatna jest do jakości produktu.
Magda Gessler powiedziała, że takich rosołów w Polsce nie ma i podsumowała, co takiego kryje się wewnątrz.
„Prawie nie używamy wody tylko mięso i dużo warzyw. U innych w rosołach jest kostka rosołowa, skrzydełko, włoszczyzna. A ja daję pół kapusty, osiem marchewek, siedem pietruszek, dwa duże selery, 10 opalonych cebul, cztery pory, ogony wołowe, kaczkę, ale na pewno nie kurczaki” – powiedziała znana restauratorka.
Mimo wysokich cen restauratorka nie narzeka na brak klientów, a jej interwencje uratowały wiele lokali przed upadkiem i zamknięciem.
W Krakowie w Pigułce właściwie od początku stworzenia redakcji. Michał jest redaktorem zajmującym się tematami ogólnymi i ciekawostkami, nierzadko zahaczając o Kraków.