Uwaga! Ta partia „Steku z krokodyla” zawiera groźną bakterię

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej w określonej poniżej partii produktu „Stek z krokodyla”, 250 g, mrożony, wykryto bakterie Salmonella.

Fot. GIS

Produkt jest przeznaczony do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: „Stek z krokodyla”, 250 g, mrożony

Numer partii: 2501113

Numer artykułu: 733270

Najlepiej spożyć przed: 18.03.2023

Dystrybutor: Tender Meat Sp. z o.o., ul. Wolności 21 09-100 Płońsk

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Inspekcja Weterynaryjna ustaliła, że firma Tender Meat Sp. z o.o. sprzedała odbiorcom w Polsce całą partię wskazaną w tym komunikacie. Informacje o odbiorcach zostały przekazane organom Państwowej Inspekcji Sanitarnej w celu monitorowania wycofania produktu z obrotu.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Adres wydawcy i właściciela portalu: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa.
Copyright © 2023 krakowwpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Adres wydawcy: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa. Kontakt: [email protected]