Cukier znowu będzie drożeć i znowu może go nie być. Nadchodzi powtórka z tamtego roku
Tona cukru na rynku w Londynie osiągnęła poziom 700 dolarów. Czy ma to wpływ na nasz rynek? Droższy cukier to droższe wszystko inne, co go zawiera, tym bardziej, że mamy podatek cukrowy i producenci musieliby podnieść ceny.
Panika i braki w sklepach, pomimo dość dużych cen. Tak było w tamtym roku.
W tym obawy są bardziej uzasadnione, bo najwięksi gracze produkują mniej, ale Polska jest samowystarczalna.
Cukru zapewne nie zabraknie, ale znowu może być panika związana z dużymi skokami cen. Produkt może być jeszcze droższy niż w tej chwili. Już teraz kilogram kosztuje od 6 do nawet 14 zł. Możemy spodziewać się nie tylko wzrostu cen cukru, ale także wyrobów cukierniczych, soków i napojów.
![](https://krakowwpigulce.pl/wp-content/uploads/2023/09/354219707_1676689059493220_4444486356977179183_n-e1694101683192.jpg)
W Krakowie w Pigułce właściwie od początku stworzenia redakcji. Michał jest redaktorem zajmującym się tematami ogólnymi i ciekawostkami, nierzadko zahaczając o Kraków.