Sanepid alarmuje! Spożycie tego produktu grozi zatruciem pokarmowym
Niebezpieczna partia drobiowych hamburgerów, w których wykryto bakterię salmonelli, została wycofana ze sprzedaży Państwowa Inspekcja Sanitarna przestrzega przed potencjalnym zatruciem pokarmowym
![](https://krakowwpigulce.pl/wp-content/uploads/2020/09/Uwaga-salmonella.jpg)
Fot. Domena publiczna / Kraków w Pigułce
Badanie przeprowadzone przez Państwową Inspekcję Sanitarną wykryło obecność pałeczek salmonelli w partii hamburgerów drobiowych Classic marki Yano (250 g).
Numer partii: 6350290081,
Termin przydatności do spożycia: 27.03.2024,
Kod kreskowy: 5 900751 015603.
Produktów objętych komunikatem nie należy spożywać, gdyż może to spowodować zatrucie pokarmowe. Z kolei w przypadku wystąpienia niepożądanych objawów należy skontaktować się z lekarzem. Wadliwa partia została wycofana ze sprzedaży. Producent hamburgerów podał, że proces produkcji przebiegł zgodnie z procedurami i w kontrolowanych warunkach. Badania surowca oraz wymazy środowiskowe nie wykazały obecności salmonelli.
Źródło: Interia
![](https://krakowwpigulce.pl/wp-content/uploads/2023/09/351580916_616179613603539_2209308417866490366_n.jpg)
Gosia ma 28 lat i jest redaktorem zajmującym się tematami ogólnopolskimi. Interesuje się sztuką i literaturą XX wieku.