Salmonella w papryce. GIS wycofuje produkt
Główny Inspektorat Sanitarny informuje o wycofaniu „papryki słodkiej mielonej” wyprodukowanej przez CARUM. Wykryto w niej salmonellę.
Chodzi o numer partii 10 2021/1143. Produkt pochodzi z Hiszpanii. Producentem jest CARUM Sp. J. ul. Ogrodowa 42, 42-231 Cykarzew Północny.
W trakcie kontroli w CARUM wykryto salmonelle w próbkach papryki słodkiej mielonej w opakowaniach 20g i 25g.
„Pałeczki salmonelli mogą przeżyć nawet po długotrwałym przechowywaniu suchego produktu, a po spożyciu przez człowieka zanieczyszczonej żywności wywołać zatrucie pokarmowe. W razie wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego należy jak najszybciej skontaktować się z lekarzem” – zaleca GIS
Adres wydawcy i właściciela portalu:
Capital Media S.C.
ul. Grzybowska 87,
00-844 Warszawa.