Sanepid alarmuje! Spożycie tego produktu grozi zatruciem pokarmowym

Niebezpieczna partia drobiowych hamburgerów, w których wykryto bakterię salmonelli, została wycofana ze sprzedaży Państwowa Inspekcja Sanitarna przestrzega przed potencjalnym zatruciem pokarmowym

Fot. Domena publiczna / Kraków w Pigułce

Badanie przeprowadzone przez Państwową Inspekcję Sanitarną wykryło obecność pałeczek salmonelli w partii hamburgerów drobiowych Classic marki Yano (250 g).

Numer partii: 6350290081,

Termin przydatności do spożycia: 27.03.2024,

Kod kreskowy: 5 900751 015603.

Produktów objętych komunikatem nie należy spożywać, gdyż może to spowodować zatrucie pokarmowe. Z kolei w przypadku wystąpienia niepożądanych objawów należy skontaktować się z lekarzem. Wadliwa partia została wycofana ze sprzedaży. Producent hamburgerów podał, że proces produkcji przebiegł zgodnie z procedurami i w kontrolowanych warunkach. Badania surowca oraz wymazy środowiskowe nie wykazały obecności salmonelli.

Źródło: Interia

Adres wydawcy i właściciela portalu: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa.
Copyright © 2023 krakowwpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Adres wydawcy: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa. Kontakt: [email protected]